W co aktualnie gramy?

W co aktualnie gramy?

Postprzez Alex 2 cze 2010, o 20:56

Temacik nie tylko do samego chwalenia się, może dzięki niemu ktoś komuś co doradzi odnośnie konretnej gry, albo sam widok tytułu natchnie kogoś do pogrania właśnie w to, lub dizęki temu znajdzie się odpowiedż na pytanie "a w co by tu pograć w ten nudny deszczowy dzionek?" :D
(nie tyczy się gier online bo do tego jest osobny temt: viewtopic.php?f=18&t=48 )
(prz okzji można się tutaj też chwalić swoimi osiągnięciami w grach, czy samym faktem że właśnie ową grę ukończyliśmy)

Ja aktualnie męczę gre dość starą bo z roku 1994, tak, ja już w to tyle w sumie to gram ;p
"Settlers I".
Image
Obecnie misja druga bo niestety przy porządkach na dysku nadpisałem nowszy katalog starszym ;/
Image
...desinit in piscem (mulier formosa superne)...
Alex
Moderator

Numer GG: 7407398
Forma: Zwierz
Plec IRL: Meżczyzna
Płeć Fursony: syrenkowa :)
Gatunek: Mała Syrenka

Re: W co aktualnie gramy?

Postprzez Liszek 3 cze 2010, o 11:43

Ja aktualnie nie mam czasu na żadną czasochłonną grę chociaż pomimo tego staram się utrzymać formę w Counter Strike 1.6 ponieważ to jest jak do tej pory jedna z najbardziej grywalnych gier w miejscu gdzie mieszkam. Nie tylko dla tego że jest multi ale lubię podczas gry spotykać się z przyjaciółmi na wspólnych rozgrywkach. Dawniej należałem do pewnego klanu ale teraz szczerze mówiąc straszliwie podupadłem XD Teraz liczy się tylko piwko i dobra zabawa w towarzystwie.
Niżej inne gry na moim komputerze. Znajdziecie tu między innymi Oblivion czyli The Elder Scroll IV, którą gorąco polecam fanom RPG gdyż ta pozycja jest co najmniej obowiązkowa ;) Inną grą, którą chciałbym się pochwalić jest Wiedźmin, którego chwalę nie tylko za zdumiewającą grafikę zawdzięczającą silnikowi Aurora ale też za to iż można dzięki tej grze przybliżyć sobie wiele przeróżnych podań, legend i mitów związanym z zadziwiającym światem Sapkowskiego. Również zaliczam go do pozycji obowiązkowych. Pomijając już fakt że gra otrzymała w 2007 roku najlepsze oceny w wielu znanych czasopismach oraz na bardzo liczących się portalach. Było to około 9,5 na 10 więc całkiem sporo :>
Następnie jest też inna gra zasługująca na uwagę. Jest nią Bard Tale. Niestety nie miałem możliwości głębszego wniknięcia w jej strukturę ale po pierwszych spostrzeżeniach uznają ją za grę typu RPG lecz jest bardzo liniowa i właściwie do młodszej sfery graczy. Gra jest całkowicie spolszczona a najbardziej chyba podobają mi się w niej rozmowy narratora z naszym bohaterem, który jest typowym poszukiwaczem przygód i dziewic ;) No i oczywiście jest się z czego pośmiać ale ta gra nie zaskoczy was swoja grafika. Jest około z 2004 roku ale dokładnie nie pamiętam ;)
Second life szachów i innych gier rodem spod Windowsa nie muszę chyba opisywać ale znajdzie się tutaj także Prince of Persja The Sand of Time. Pierwsza część jednej z najbardziej dynamicznych platformówek. Nie polecam ją tak jak Warrior Within ale też zasługuję na szczególną uwagę a przynajmniej dla takich fanów serii jak ja ;) Jest też wiele innych gier którymi mógłbym się pochwalić ale nie są one już na moim dysku z prostego powodu. Są za stare ( najstarsze są nawet z 95 roku więc przy moim napędzie troszkę obawiam się o płyty ) lub po prostu ich wielkość zabija a ja potrzebuję porządek na dysku dla ważniejszych rzeczy niż gry np na Filmy XD Cieszę się że mogłem poświęcić wam swój czas. Do zobaczenia na steamie ;) Nazwa mojego konta to szamcio
Pozdrawiam ;)

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Liszek
Futrzak :)

Numer GG: 243166
Płeć Fursony: On
Gatunek: Corsac Vulpes

Postprzez Pasterz 3 cze 2010, o 12:35

Ja w większości spędzam czas w SL. Tak jakoś wychodzi. Pomagam prowadzić (chyba) największy sklep w SL przeznaczony dla Futer, trochę DJuję na imprezach (również Furclub) i zajmuję się mechaniką w otwieranym na dniach obszarze RPG fantasy dla... <.< No. W SL można generalnie robić wszystko, sam świat jest tworzony przez graczy i tylko wyobraźnia (i zdolności artystyczne :p) ograniczają twórców.

W pracy ostro grywamy w Urban Terror. Oparty na enginie Quake 3 klon Counter Strike. Nigdy CSa nie lubiłem (jeden zgon i czekanie... a kasa w kafejce leci...), ale UT jakoś mi podpasował. Generalnie - tak ze 2h dziennie. I jest dobrze, ciekawie. Tylko doktor z pokoju obok czasem się denerwuje, że głośno (pracuję na uczelni :3)

W przerwach trochę pogrywam w Guild Wars, ale mało, szczególnie ostatnio. I czekam na Final Fantasy XIV. To będzie jazda ^^.
Pasterz

Numer GG: 2459271
Płeć Fursony: M
Gatunek: Lis

Postprzez judas666 3 cze 2010, o 13:21

Trochę gram w Oblivion'a bo to fajna gra, ale bardziej skażualowiona i ze zjebanym interfacem [bo konsolowa :/ ]. Na PC bez dodatku DarNified UI się nie obejdzie [kto nie używał niech się nie wypowiada, ja też myślałem że to bajer, a teraz bez niego nie potrafię]. Szkoda tylko, że mod nie zapisuje ustawień, ale standardowe nie są złe. Ważne, że na ekranie w inwentarzu mieści się teraz kilkanaście przedmiotów a nie kilka. Zdaje się że są też mody zmieniające interface na coś co przypomina międzymordzie z Morrowinda.

I zastanawiam się czy by nie pograć w Morrowinda. Tyle że nie mam dodatków :c
Image
judas666

Numer GG: 8470955
Płeć Fursony: Samiec
Gatunek: Ocelot

Postprzez LindsayPl 3 cze 2010, o 14:53

Rozumiem, że grami konsolowymi też się można chwalić? :)

To ja obecnie gram w kilka tytułów:
* Worms - specjalna wersja dla PS3 do zakupienia na PlayStation Store. W porównaniu do pecetowego Armageddonu jest trochę okrojona (brak m.in babci-bomby, krów i skunksa, ale jest za to Holy Bomba i Concrete Donkey)
* God of War Collection - zawiera dwie pierwsze części kultowej serii "God of War", przerobione z PS2 do wersji Full HD'owej na PS3. Polecam bardzo, bo gry świetne! Sam obecnie przechodzę dwójkę.

Historia tutaj oparta jest na mitologii greckiej. Opowiada ona o życiu najsilniejszego wojownika ze Sparty - Kratosa, który w dzieciństwie nielubiany (bo nie miał ojca i nikt nie wiedział, kto nim jest), trenując i walcząc stał się najsłynniejszą osobą w swoim mieście. Pewnego razu prowadzi wojska na wojnę z barbarzyńcami. Toczy się okropna bitwa, w której wojownik o mało, co nie ginie z rąk przywódcy barbarzyńców. Wtedy ten woła Aresa - boga wojny - po pomoc i oferuje w zamian siebie. Bóg przystaje na propozycję, niszczy przeciwników, a z Kratosa robi swoją zabawkę do zabijania. W efekcie tego niedługo potem wymordowana zostaje cała Sparta, a Kratos przez przypadek zabija swoją żonę i dziecko. Wojownik postanawia się zemścić na nim za to.

* Dante's Inferno - bijatyka podobna do God of Wara, który zasłynął ostatnio. A to dzięki temu, że gra została oparta na dziele Dantego "Boska Komedia" (część Piekło) i w efekcie tego gra przedstawia trochę inną historię niż książka. Część osób nawet protestowała przeciwko tej grze właśnie z tego powodu. Graficznie gra wspaniała, w graniu tak samo.

Gra zaczyna się w czasie jednej z wypraw krzyżowych w trakcie, której dochodzi do walk w więzieniu w Akrze. Tam Dante opiera się śmierci, zabija ją i zabiera jej kosę. W efekcie tego po powrocie do Włoch (chyba Florencja) Dante zastaje w domu okropny bałagan po walkach oraz ciała jego ojca oraz ukochanej Beatrycze, której dusza zostaje zabrana przez Lucyfera do ostatniego kręgu Piekła. Dante postanawia wyruszyć tam, by ją uratować.

To, co różni grę od książki to właśnie fakt, że Dante nie zwiedza Piekła, tylko walczy o Beatrycze, która właśnie tutaj jest jego ukochaną. Dalej jednak zostaje np. motyw Wergiliusza, który robi za przewodnika od czasu do czasu.

* Battlefield: Bad Company 2 - ach, te zniszczenia :D Normalnie można domy zrównać z ziemią! Gra o kolejnej wojnie Amerykanów z Rosjanami, którzy zdobyli prawie cały świat i biorą się za USA.
LindsayPl

Numer GG: 5116725
Płeć Fursony: Kobieta
Gatunek: Krowa i Lucario

Postprzez von_Majzel 3 cze 2010, o 17:44

Ja aktualnie na kompie w ogóle nie gram . jakoś mie się nie chce ...
Za chwile stuknie nam 46'000 km . Ziemię już objechaliśmy dookoła . Machinae supremacy .

Obrazek
von_Majzel
Moderator

Numer GG: 4572802
Płeć Fursony: Taka sama jak real .
Gatunek: Puma ciorna , anthro

Postprzez Alex 27 lip 2010, o 21:19

Settlers II 10 rocznica - niby to samo ale w pełnym 3D :D

Czy wie ktoś czy gra posiada własny 'print screen'?

Playstation:

Warcraft II Dark Saga
Final Fantasy VII
Need For SPeed II
NFS High Stakes

Raksha, jeszcze raz wielkie thx za to że chciało Ci się ściagać dla mnie gierki :)

(płyta tesco z NFS II odmówiła wczoraj doczesnej posługi ;p)
Image
Alex
Moderator

Postprzez Liskowic 28 lip 2010, o 14:00

MOUNT AND BLADE WARBAND.... Swadio nadchodzimy !!!
Oj miła ma
Oj powrócę znowu ja
do ogniska twego
Oczu twoich blask
i ust malinowy smak
Poczuć rad bym choć jeszcze raz
chociaż jeden raz
Liskowic

Ostrzeżenia: 1
Numer GG: 17285038
Płeć Fursony: Meżczyzna
Gatunek: Wilko-Lis

Postprzez judas666 28 lip 2010, o 14:38

Najwięcej gram w Sims 3 ale ogólnie jak zacznę w coś grać to szybko mi się nudzi :/ I tak od czasu do czasu gram w Flatout UC, Burnout Paradise, Oblivion'a (znowu zaczynam od początku bo znowu coś mi się nie podoba :/ ), Wiedźmin'a, Puzzle Quest, World of Goo, bawię się Phun'em i zastanawiam co jeszcze zainstalować...
Image
judas666

Postprzez Ara 28 lip 2010, o 14:52

Final fantasy x, persona 3 fes, okami, kingdom hearts 2 (chwilowo zawieszone, bo coś mi się zacina po walce z cerberem ;<) i czasem warcraft 3.
Obrazek
Ara

Numer GG: 7133402
Plec IRL: Kobieta
Płeć Fursony: brak
Gatunek: twoja stara

Postprzez Sgt.Safari 28 lip 2010, o 18:37

Zaczynam Mount&Blade. A poza tym, to FEAR.
Ja, szczur bezbarwny, szczur neutralny, ani biały ani czarny, także niesmaczny jestem dla większości ludzi.

Obrazek
Sgt.Safari

Numer GG: 5019709
Gatunek: Żurka XD

Postprzez Alex 28 lip 2010, o 21:14

LindsayPl napisał(a):* Worms - specjalna wersja dla PS3 do zakupienia na PlayStation Store. W porównaniu do pecetowego Armageddonu jest trochę okrojona (brak m.in babci-bomby, krów i skunksa, ale jest za to Holy Bomba i Concrete Donkey)

A co ta wersja ma czego nie ma Worms Armageddon na PSX? Z opisu nie widzą żadnych różnic a ta stara wersja i tak wygląda jak na PC czyli bardzo dobrze.

judas666 napisał(a):Puzzle Quest

Kupiłem to i... oświeć mnie jak w to się gra?
Image
Alex
Moderator

Postprzez judas666 28 lip 2010, o 21:30

Tam jest tutorial :P A gra się w to tak jak we wszystkie gry tego typu - ustawiasz minimum 3 takie same obrazki w linii, pionowo albo poziomo. Ma to jeszcze jakąś fabułę która mnie nie interesuje i elementy RPG - rozwój postaci i zamku, ekwipunek etcetera.

A z najnowszym patchem wormsy można uruchomić w wyższych rozdzielczościach, także szeroko-ekranowych.
Image
judas666

Postprzez Drangir 30 lip 2010, o 05:16

Ach, PQ, sam miód...

Aktualnie mam mało czasu na dłuższe granie, ale jak się znajdzie, to mam wybór.

Torment
Gears of War w coopie
Trochę supcom i gmod

No i sprawdzam Legendarną Ligę i Alien Swarm. Szkoda że mam mało czasu, bo lista gier oczekujących(w pismach trochę się znalazło) albo powroty do poprzednich gier. MOAR TIME
Drangir

Numer GG: 0
Forma: Smok
Gatunek: Szmok

Postprzez Rez 30 lip 2010, o 13:58

A ja gram w takiego beat em upa co sie zwie
Obrazek

a tak poza tym, dalej Borderlands ofc :>